Ongeveer een maand geleden dook een gerucht op dat Hi-Fi Rush, een succesvolle Microsoft exclusive, ook naar de Nintendo Switch zou komen. Een recent lek suggereert dat het daar niet ophoudt: de game zou namelijk ook naar de PS5 komen en dat zou wel eens het begin kunnen zijn van een nieuw tijdperk.

Tom Warren van The Verge postte namelijk op X dat deze informatie wel degelijk zou kloppen:

‘I can confirm that the Hi-Fi Rush datamine is legit and these t-shirt texture files are in the game. It looks like Hi-Fi Rush is coming to PS5 and Nintendo Switch’

Verder geeft hij ook aan dat Microsoft een nieuwe strategie wil hanteren als het aankomt op first-party exclusives, namelijk deze meer beschikbaar maken voor spelers op eender welk platform. Microsoft heeft de laatste jaren deze filosofie al meermaals herhaald en het lijkt erop dat het bedrijf dit nu steeds meer in de praktijk aan het brengen is.

In een verwijderde tweet van een werknemer bij Zenimax (het bedrijf waaronder Bethesda valt) werd bovendien ‘onthuld’ dat Microsoft actieve plannen heeft om hun first-party exclusives voortaan multiplatform te maken. Jez Corden van Windows Central beaamde dit.

Daar houdt het niet op: @Zuby_Tech deelde een afbeelding van een lek dat Xbox ergens in de loop van deze maand hun nieuwe ‘multiplatform plannen’ zou bekendmaken aan het publiek. Uiteraard is dit nog niet officieel bevestigd, maar er zijn dus zeker en vast genoeg tekenen aan de wand dat we binnenkort meer zullen horen van Microsoft.