Konami heeft met eFootball 2022 geen al te beste indruk achter gelaten. De game verkeert sinds de release in een erbarmelijke staat en moet middels updates steeds beter worden. Maar gezien die uitgesteld worden schept dat weinig vertrouwen. Daar doet de uitgever nu nog een schepje bovenop, waardoor het haast lachwekkend te noemen valt.

Konami heeft namelijk aangekondigd dat ze de daadwerkelijke release van de game, dat met een degelijke update zal gebeuren, hebben uitgesteld naar de lente van 2022. Aanvankelijk was het de bedoeling dat er op 11 november een grote update live zou gaan, die veel extra zaken aan de game zou toevoegen. Dat gaat dus niet langer door.

Tevens heeft de uitgever het fel bekritiseerde Premium Player Pack weggehaald van de verschillende verkoopplatformen, omdat dit pakket met content de belangrijke v1.0.0 update vereist, die vandaag dus is uitgesteld. Mensen met een pre-order krijgen hun geld terug.

Het enige lichtpuntje is dat vandaag wel update 0.9.1 is uitgekomen, maar die richt zich voornamelijk op het fixen van bugs. Er wordt dus geen nieuwe content toegevoegd en voor meer details omtrent deze update kan je hier terecht.