Gisteren kwam het gerucht naar buiten dat Monster Hunter Rise ook naar de PlayStation en Xbox zou gaan komen. Capcom laat nu weten dat dit inderdaad het geval is.

Monster Hunter Rise kwam in 2021 uit voor de Nintendo Switch en pc en werd dit jaar voorzien van een grote uitbreiding. Op 20 januari 2023 zal de originele game ook te spelen zijn op de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series consoles. Sunbreak, de eerder genoemde uitbreiding, zal in de lente van 2023 voor de consoles van Sony en Microsoft verschijnen.

Op de PS5 en Xbox Series X zal Monster Hunter Rise over twee grafische opties beschikken. Een geeft je een resolutie van 4K bij een framerate van 60fps en de ander geeft je 120 frames per seconde, maar dan gaat de resolutie naar 1080p. De PlayStation 5-versie maakt tevens gebruik van de speciale functies van de DualSense.

Ben je een Xbox Game Pass abonnee, dan kan je Monster Hunter Rise op 20 januari direct spelen zonder extra te betalen. Degene die geen gebruikmaken van de service van Microsoft, betalen €39,99. Deze prijs geldt ook voor de PlayStation-versie.

Er is ook nog een aankondigingstrailer vrijgegeven en die check je hieronder.